Cloració a l'Estació de Tractament d'Aigües Potables (ETAP) de la Comella

Cloració a l'Estació de Tractament d'Aigües Potables (ETAP) de la Comella ECOTÈCNIC segueix desenvolupant la instal·lació d’un nou sistema de cloració amb diòxid de clor, a l’Estació de Tractament d’Aigües Potables (ETAP) de la Comella, que va començar el passat mes de Febrer.

Es tracta de la primera ETAP del principat en implantar el Diòxid de clor (ClO2) com a sistema de desinfecció de l’aigua potable de consum humà. Una prova pilot que es pretén estendre també a la Birena i els pous de l’Estadi Comunal.

I quin és el canvi? el desinfectant pel tractament de l'aigua. Actualment, l’aigua que es beu a la capital, i en general a tota Andorra, es tracta amb un compost químic que s’injecta a les canonades i la funció del qual és desinfectar per convertir-la en potable. Aquest fluid es diu hipoclorit sòdic, conegut popularment pel nom de lleixiu . Amb el nou sistema, es canviarà per diòxid de clor o MMS.

El diòxid de clor és el millor desinfectant que es coneix, ja que es capaç d’eliminar tant bacteris, fongs, virus o llevats com paràsits petits. En ingerir-lo, ràpidament reacciona amb patògens àcids alliberant oxigen i formant ions de clorit, que després es converteixen en sal comuna. A més és infal·lible amb les canonades, que acostumen a tenir un revestiment a les parets amb una substància viscosa que es diu biofilm i que l’hipoclorit sòdic no destrueix.

  

Estalvia: substitueix equips de calefacció obsolets per estufes noves de biomassa Estalvia: substitueix equips de calefacció obsolets per estufes noves de biomassa
​El veritable desafiament del sector no radica només a substituir les contaminants calderes de gasoil o gas, sinó també instal·lacions de biomassa antigues i ineficients amb instal·lacions modernes. Les estufes i calderes de biomassa ja no estan associades amb aparells arcaics per obtenir calo...

Leer +

Copyright 2021 by KMK